Foto: Eric van Haalen

Sinterklaashuis in Mariënburgkapel

Nijmegen - Sinterklaas is zaterdag 16 november aangekomen in Nederland en heeft die dag ook voet op Nijmeegse bodem gezet. Dit jaar vormt de Mariënburgkapel in Nijmegen voor de zesde keer op rij het Het Huis van Sinterklaas. Tot aan Pakjesavond kunnen belangstellenden Sinterklaas elke woensdag, zaterdag en zondag bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Tijdens de openingstijden van Het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen Sinterklaas bezoeken en deelnemen aan verschillende (gratis) activiteiten in het centrum van Nijmegen.

In de Marikenstraat opent een wensenwinkel waar kinderen hun liefste wens kunnen achterlaten op de grote wensmuur. Enkele wensen worden werkelijkheid.

Bij veel winkels in de binnenstad van Nijmegen zijn pietenboekjes verkrijgbaar waarin opdrachten staan. Bij 't Hoogstraatje hebben kinderen de mogelijkheid om een pannenkoek zo mooi mogelijk te versieren met behulp van vormpjes, poedersuiker en meer lekkers. In de Hertogstraat gaan de bezoekertjes op zoek naar chocoladeletters tijdens de Pieten Letter-zoek-actie. In de nieuwe vestiging van speelgoedwinkel De Regenboog aan de Hertogstraat kunnen kinderen samen met de Pieten hun kleurplaat in het boekje in te kleuren. De bibliotheek organiseert het 'Raadsel van het verloren woord'. Het raadsel is alleen op te lossen door mee te doen aan een speurtocht in de Bibliotheek De Mariënburg. Onderweg naar alle deelnemende locaties moeten kinderen ook goed opletten. De Sint wil namelijk weten hoeveel mijters je telt op de looproute.

Alle genoemde activiteiten zijn gratis en voor alle opdrachten verdienen de kinderen een stempel in hun pietenboekje. Na het lopen van de hele route laten de kinderen hun pietenboekje ondertekenen door de Sint in Het Huis van Sinterklaas. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om op de foto te gaan met de Sint of hem je grootste wensen te vertellen.

www.hethuisvansinterklaas.nl/centrum-nijmegen.

(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden