Winnares Grote Prijs van Gouda  Marjolein Pieks met organisator Pieter Stroop van Renen.
Winnares Grote Prijs van Gouda Marjolein Pieks met organisator Pieter Stroop van Renen. (Foto: MariannA Bakker)

Marjolein Pieks wint Stadsdichtersgala

Gouda/Heumen - Tijdens het Stadsdichtersgala in Gouda won Marjolein Pieks uit Heumen de Grote Prijs van Gouda – de prijs voor Nederlandse stadsdichters. Eilanddichter Roop van Texel werd tweede en titelverdediger Ruud Broekhuizen uit Gouda werd derde.

Tijdens deze editie traden maar liefst veertien stads- en dorpsdichters uit het hele land in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda. Daarmee was het aantal deelnemers dit jaar verdubbeld in vergelijking met de eerste editie vorig jaar. Zo is de kaasstad andermaal gastheer van de grootste Stadsdichterswedstrijd van het land.

Marjolein Pieks uit Heumen kwam dit jaar met een touringcar vol Heumense aanhang naar Gouda om zoveel mogelijk stemmers mee te nemen en de grote beker mee te nemen naar Heumen. Dat genereerde een zinderende spanning tijdens de finale. Behalve Pieks, Roop en Broekhuizen haalden de finale ook: Hanneke Leroux (Gouda), Yvette Neuschwanger-Kars (Schiedam) en Larissa Verhoeff (Ede).

Stadsdichter van Gouda Pieter Stroop van Renen voerde de spanning op door een hekeldicht te wijden aan de dichteres uit Heumen, zodat de poëziestrijd een echte battle werd. De deelnemers traden op in drie manches. Een van de manches is een veteranen-league met oud-stadsdichters. Slechts twee deelnemers per manche mogen door naar de finale. Deze zes deelnemers strijden vervolgens om de grote beker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden