Foto:

Housewarming vernieuwd concertgebouw

Nijmegen - Na een jarenlange renovatie is Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen klaar voor de toekomst. Tijdens de laatste fase van de renovatie (vanaf 2017) werden onder andere een geheel nieuwe backstage en artiestenfoyer gerealiseerd. De trappentoren, kleine zaal, diverse foyers en de sociëteitskamer kregen een flinke opknapbeurt. Met een feestelijk en gratis programma op zaterdag 30 november worden alle Nijmegenaren uitgenodigd voor een kijkje in het vernieuwde pand. Het middagprogramma is te bezoeken zonder ticket. Voor het avondconcert door het Nederlands Blazers Ensemble kunnen tickets worden gereserveerd.

Muzikale ontdekkingstocht

Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers een muzikale ontdekkingstocht maken, dwars door het pand langs de verbouwde foyers, zalen, kleedkamers en artiestenfoyer. Medewerkers staan klaar om meer over het gebouw en de renovatie te vertellen. Ook vinden er demonstraties plaats van theaterlicht, is er live muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Architect Job Roos geeft om 16.00 uur een lezing over de renovatie.

Openingsconcert

Het avondprogramma start om 19.45 uur in de foyer met een officiële openingshandeling. Aansluitend brengt het Nederlands Blazers Ensemble in de concertzaal een ode aan het kunstenaarschap van Charlie Chaplin, de grootste komiek aller tijden. 'The Unknown Chaplin' is een bruisend concert mét filmfragmenten. Aansluitend is er een afterparty met live muziek. Na het concert is er gelegenheid om de verbouwde ruimtes te bezoeken. Voor het avondprogramma is een (gratis) ticket verplicht. Meer info en reserveren via: www.sedv.nl/vieren. Wacht niet te lang: VOL=VOL.

vwww.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten