Opening 'Groene Vlinderlint-route'

Nijmegen - In Nijmegen wordt zondag 1 december een zogeheten 'Groene Vlinderlint-route' geopend. De opening is om 15.00 uur aan de Oude Groenewoudseweg in stadspark 'Het Groene Perron'. "Door middel van een groen lint bestaande uit bijen- en vlindervriendelijke beplanting worden onder meer de twee stadsparkjes aan de Oude Groenewoudseweg met elkaar verbonden. Het eerste voorbeeld voor een duurzame stedelijke groene inrichting. Het is onze bedoeling om in de toekomst zoveel mogelijk groene elementen - zoals bermen, stadsparken en stadstuinen - aan elkaar te koppelen. Op deze wijze ontstaan door de stad Nijmegen heen een groot aantal stapstenen als groene vlinderlinten, wat een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit binnen de stad. Zeker in deze tijd van een opwarmend klimaat is een toenemende diversiteit aan planten en dieren van groot belang voor het leven in de stad", aldus de Werkgroep 'Hortus Civitatis'.

Na de opening van de Groene Vlinderlint-route door wethouder Velthuis en groenadviseur Henk-Jan Nijland (Gemeente Nijmegen) is er een wandeling naar het Parochiehuis van de Antonius van Paduakerk (Van Slichtenhorststraat 81) waar van 16.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst is met onder meer een hapje en drankje. Met 'Tabula Civitatis' (Tafel van de Stad met inheemse zaden geleverd door firma Biodivers) en korte toespraak van professor J. Schaminee van de Radboud Universiteit. Landgoed Grootstal zal kruidenthee verzorgen afkomstig van eigen landgoed.

Er is een speciale performance door kunstenaars José Geurts en Boudewijn Corstiaensen waarbij inheemse plantenzaden (van Biodivers) worden gekoppeld aan de woorden van Charles Darwin: 'Het zijn niet de sterkste soorten die overleven, ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden