Wijzigingen openbaar vervoer

Nijmegen - Jaarlijks wordt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland op de tweede zondag van december aangepast. Provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het regionaal vervoer in Gelderland en beoordeelt de jaarlijkse vervoerplannen.

Het vervoerplan van Arriva voor 2020 legt de focus op (snelle) verbindingen richting Randstad, Arnhem, Enschede, Nijmegen en Brabant, het verbeteren van de overstapkwaliteit en bieden van een betrouwbare dienstregeling.

Reizigersorganisatie ROCOV moet nog een advies uitbrengen over de wijzigingen van Hermes - de vervoerder in Arnhem-Nijmegen die onder de naam Breng rijdt. In het vervoerplan is rekening gehouden met het verdwijnen van Breng Flex.

In Nijmegen en Overbetuwe wordt buslijn 3 geïntroduceerd die het dorp Oosterhout via stadsbrug de Oversteek verbindt met het Centraal Station Nijmegen. Om ervoor te zorgen dat deze lijn medio december kan ingaan, wordt vooruitgelopen op het ROCOV-advies.

Er komt een buslijn tussen Nijmegen Centraal Station en het Afrikamuseum. Dit is een één uursdienst tussen 09.00 en 17.00 uur en wordt gereden met een 8-persoonsbus. Opzet is dat deze buslijn gebruikt gaat worden door hetzelfde aantal reizigers als een buurtbus (gemiddeld 400 per maand) Na één jaar wordt het gebruik geëvalueerd.

De vervoerders zorgen ervoor dat de reizigers tijdig en goed op de hoogte zijn van de veranderingen. Dat doen ze door campagnes, in de reizigersapps, in de bussen en treinen zelf en in folders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden