Leerlingen Canisius College bedenken oplossingen voor cliënten van Pluryn

Nijmegen - Leerlingen van het Canisius College in Nijmegen gaan voor acht verschillende projecten van Pluryn hulpmiddelen, gereedschappen of tools bedenken die mensen met een beperking in hun dagelijks leven kunnen gebruiken.

Donderdag 7 november 2019 vond de start plaats van het samenwerkingsproject, waarin zorg en onderwijs in Nijmegen de verbinding aangaan. Deze week maken bewoners en leerlingen kennis met elkaar en kunnen bewoners toelichten waaraan zij behoefte hebben, waar ze tegenaan lopen, hoe zij daar nu me omgaan en wat hun wensen zijn. Aansluitend gaan de leerlingen gedurende zeven weken aan de slag als ontwerpers voor Pluryn.

Op 13 januari 2020 presenteren de projectgroepjes hun plannen. Een jury van bewoners en medewerkers van Pluryn is daarbij aanwezig en wordt bij de uiteindelijke beoordeling betrokken.

In januari en april 2020 wordt dit project van zeven weken nog tweemaal herhaald voor andere tweedejaarsklassen. In totaal gaan zo ruim 180 tweedejaarsleerlingen van het Canisius College dit schooljaar aan de slag met de acht projecten.

Pluryn en het Canisius College werkten eerder samen bij de totstandkoming van de Wijktuin achter het woongebouw Ubbergseveldweg 99 van Pluryn. Ook deze nieuwe samenwerking levert ongetwijfeld weer verrassende en creatieve oplossingen op. Daarnaast komen de leerlingen op deze laagdrempelige en praktische manier in aanraking met Pluryn en de gehandicaptenzorg. De leerlingen moeten bovendien over niet al te lange tijd hun profiel kiezen. Wie weet bevinden zich tussen de leerlingen wel een paar toekomstig medewerkers voor Pluryn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten