Bezoeker eet pannenkoek gebakken op waterstof.
Bezoeker eet pannenkoek gebakken op waterstof. (Foto: Walter Janssen Vakfotografie)

Pannenkoeken bakken op waterstof

Nijmegen - Het RvN@Meeting of Minds Festival in De Lindenberg Nijmegen had maandag 18 november een wereldprimeur. Op het innovatiefestival waar MKB bedrijven, onderwijs en overheden samenkwamen, werd de allereerste pannenkoek op waterstof gebakken.

Pannenkoeken bakken op waterstof. De bezoekers van het RvN@Meeting of Minds Festival konden het maandagmiddag 18 november in De Lindenberg met eigen ogen zien en het resultaat proeven. Zo'n driehonderdtwintig MKB ondernemers, studenten, ambtenaren en afgevaardigden uit het bedrijfsleven en onderwijs waren op het innovatiefestival afgekomen. Hier werkten ze op de thema’s Smart & IT, Circulair Ondernemen en Health & Food samen aan de versterking van de innovatiekracht van het Rijk van Nijmegen.

In het productpark konden ze kennismaken met innovaties uit de regio waaronder circulaire koekjes, een smart toiletpot en ook de ‘waterstofpannenkoeken’, gebakken door Erwin Geurts en Frank Mietes van Allesoverwaterstof.nl. Hoewel ze deze vorm van koken vanwege het slechte energierendement afraden, willen zij een breder publiek met waterstof kennis laten maken. “Waterstof, veel mensen praten er over, maar nog weinig mensen doen er écht al iets mee. Wij vinden dat dat ook anders kan.” Zo valt er op hun website te lezen waar ze het wereldwijde nieuws over waterstof verzamelen en publiceren. Op basis van hun kennis konden zij ook met zekerheid melden dat ze de eerste ter wereld zijn die een pannenkoek op waterstof gebakken hebben.

De beweging RvN@, opgericht om innovatiekracht in de regio te versterken, organiseerde al eerder een ronde tafel over waterstof en zal de heren, die momenteel ook met een step en drone op waterstof ontwikkelen, vaker voor evenementen uitnodigen om ondernemers in de regio te inspireren. Een overzicht van de RvN@ evenementen is te vinden op www.rvnhub.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden