Eengezinswoningen en het appartementengebouw van Woonwaarts in Hof van Nijmegen.
Eengezinswoningen en het appartementengebouw van Woonwaarts in Hof van Nijmegen.

Bouwproject Hof van Nijmegen

Nijmegen - Het hart van Dukenburg krijgt met 156 duurzame koop- en huurwoningen een nieuwe, groene buurt: Hof van Nijmegen. Op de oude HAN-locatie, achter de Van Schuylenburgweg, realiseren woningcorporatie Woonwaarts en KlokGroep samen 62 sociale, duurzame huurwoningen. In het najaar van 2020 start de bouw, de woningen zijn ongeveer een jaar later klaar. In het najaar van 2021 biedt Woonwaarts de woningen via Entree te huur aan.

De 42 appartementen en 20 rij- en hoekwoningen zijn te huur voor een mix aan mensen. Alle woningen zijn geschikt voor mensen met een rollator, hebben energielabel A+ en zijn aardgasloos. Twaalf huizen zijn levensloopgeschikt. Het appartementengebouw heeft zonnepanelen en isolatie van hoge kwaliteit. Hof van Nijmegen bestaat uit 62 sociale huurwoningen, 66 koopwoningen en 28 vrije sector huurwoningen.

Begin dit jaar vierden bewoners en omwonenden van de nieuwe woongebouwen Tonder en Vulder in Malvert dat de buurt klaar was. "Een half jaar later kunnen we vertellen dat Dukenburg wéér nieuwe sociale huurwoningen in een mooie buurt krijgt. Daar zijn we blij mee", zegt Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woonwaarts. "Dukenburg is een deel van de stad dat aandacht verdient. Het is een heel ruim, groen en levendig stuk van Nijmegen waar mensen graag wonen. Met de komst van Hof van Nijmegen bieden we een mix aan mensen weer een kans op een betaalbaar en duurzaam huis."

De nieuwe buurt ligt dicht bij onder andere diverse winkelcentra, scholen, sportverenigingen, wandelparken, het zwembad en het trein- en busstation Dukenburg. Hof van Nijmegen is ruim en groen van opzet. Om de nieuwe buurt ligt een grote strook van bomen waardoor een hof ontstaat. Alle woningen richten zich naar binnen dat het gevoel van 'samen' wonen versterkt. De woningen in Hof van Nijmegen zijn aardgasloos en elektrisch verwarmd wat de CO2-uitstoot vermindert. Met deze manier van bouwen sluiten we aan bij de klimaatdoelen van het kabinet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden