Eerste NK TikTok in Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting - Wie wordt de allereerste Nederlands kampioen TikTok? YouTuber Teun Peters en de TikTokkers Mylene & Rosanne en Yke & Florence maken dat zondag 22 december bekend in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Wie wil meedingen naar de prijs kan van 1 tot en met 10 december een TikTokfilmpje insturen via WhatsApp: 06-58855811 of kampioentiktok@gmail.com.

TikTok is een social media app waarmee korte (muziek)video's gemaakt en gedeeld kunnen worden. De video's hebben een lengte van 3 tot 15 seconden;

Het eerste Nederlandse kampioenschap Tiktok is bedacht door de hartsvriendinnen Yke Thoonen en Florence Rutten. Ze vroegen hun vaders, die jaarlijks als vrijwilliger het kerstevenement Feest van Licht in Museumpark Orientalis organiseren, of die niet wilden helpen om het te regelen. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Meedoen kan door in je eentje een filmpje - maximaal één per persoon, en in kerstsfeer - van maximaal 15 seconden te maken.

Op zondag 22 december wordt bekend gemaakt wie volgens de jury het mooiste filmpje heeft gemaakt. "De jury gaat er op letten of het filmpje wel origineel is, of het leuk is om naar te kijken en het moet wel iets met de feestdagen te maken hebben", vinden Yke en Florence. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt. Via de websites van onder meer De Gelderlander en het AD mag het publiek ook meestemmen op een selectie van de ingezonden filmpjes.

Een compilatie van de beste filmpjes is vanaf zondag 22 december gedurende het Feest van Licht in het museumpark te zien. Dat Feest van Licht, met onder meer de grootste kerststal van Europa, een kerstknikkerbaan, oude ambachten, kerstgroepen van karton, een recordpoging schilderen (met 1.400 mensen!), duurt tot en met 5 januari 2020.

www.feestvanlicht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden