Foto: Hans Braxmeier - Pixabay

Studenten verzamelen oude slaapzakken

Nijmegen - De komende weken zijn ruim 200 eerstejaars studenten van de opleidingen Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie (MCE) en Detailhandel van ROC Nijmegen druk in de weer voor twee goede doelen: Sheltersuit en de Fieldwork Foundation. Zij zoeken Nijmegenaren die een oude slaapzak over hebben of die willen bijdragen aan een mooi kerstpakket.

Kerstmarkt

Door het organiseren van de Kerstmarkt willen de studenten een mooi bedrag ophalen voor de twee stichtingen. Op maandag 16 december is iedereen van 11.00 tot 15.00 uur welkom in de hal van ROC Nijmegen, Campusbaan 6 (naast het centraal station). Studenten verkopen tegen kleine vergoedingen hapjes en drankjes en bieden diensten aan zoals spelletjes of photo booth (fotocabine).

De studenten organiseren de komende weken nog meer: van een pubquiz in de kroeg tot bingo- en spelletjesmiddagen in verzorgingstehuizen, een panna knock-out toernooi, een (FIFA-)voetbaltoernooi, een sponsorloop. Op vrijdag 20 december wordt de Goede Doelen Actie afgerond met het overhandigen van een cheque aan de beide organisaties.

Versleten slaapzakken

Naast financiële bijdragen kunnen Nijmegenaren ook oude, versleten slaapzakken doneren. Sheltersuit maakt hier winddichte jassen van.

Kerstpakketten

Onaangebroken, nog houdbare levensmiddelen, persoonlijke verzorgingsspulletjes (shampoos, crèmes, gels) of luxe artikelen (kaarsen, servies, kunst) worden ook ingezameld. De Fieldwork Foundation maakt hier kerstpakketten van voor mensen die het niet breed hebben.

De spullen kunnen worden ingeleverd in de hal van het ROC op de Campusbaan 6. Hier is tot 20 december een verzamelpunt voor oude slaapzakken en kerstpakketproducten. Men kan ook een mail met telefoonnummer en adres sturen naar f.heijster@roc-nijmegen.nl . Studenten maken dan een afspraak voor het ophalen van de slaapzak(ken) of andere spullen.

Fieldwork Foundation

De Fieldwork Foundation uit Nijmegen richt zich op het bestrijden van leed. Van een voetbalvereniging die een huiswerkklas wil opzetten om kinderen bijles te geven én in beweging te houden tot steun aan een voedselbank. Ook voorziet de stichting een Blijf-van-mijn-lijf-huis van fietsen en ze ondersteunt initiatieven om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en jongeren op het rechte pad te houden.

Sheltersuit Foundation

De Sheltersuit Foundation uit Enschede maakt water- en winddichte jassen die eenvoudig kunnen worden uitgebreid tot slaapzak door simpelweg de slaapzak aan de jas te ritsen. Als vluchteling of dakloze ben je zo volledig beschermd tegen alle weersomstandigheden. Overdag kan de slaapzak worden opgeborgen in een speciale rugtas. De pakken zijn gratis en worden gemaakt door vluchtelingen, werklozen en vrijwilligers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden