Opening Amateurkunstmanifestatie in Stadsschouwburg

Nijmegen - Dit jaar vindt de 30ste editie plaats van de Amateurkunst-manifestatie. De belangstelling voor deelname was, net als vorig jaar, overweldigend. Binnen 10 dagen meldden 170 kunstenaars zich aan, het maximum aantal deelnemers. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 6 december om 14.00 uur in het Theatercafé van Stadsschouwburg Nijmegen. Dan worden ook de prijswinnaars bekend gemaakt.

Betty Bergman, programmamanager cultuur van de Gemeente Nijmegen, reikt de eerste en tweede prijs uit namens de Gemeente Nijmegen en de Stadsschouwburg en De Vereeniging. Een vakjury kiest de prijswinnaars. Ook dit jaar is er weer de 'Keuze van de Schouwburg'; medewerkers en vrijwilligers van de Stadsschouwburg en De Vereeniging kiezen hun favoriete werk. Deze prijs wordt uitgereikt door directeur Eva Middelhoff.

De 170 werken worden tentoongesteld per thema. Naast schilderijen, tekeningen, foto's en beelden is er dit jaar voor het eerst ook kinetische kunst te zien.

Openingstijden

De expositie is toegankelijk voor publiek van vrijdag 6 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020. Dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur kun je in de Stadsschouwburg terecht. Op zon- en feestdagen is de expositie gesloten.

Meer berichten