Aandacht voor GivingThursday in Wijchense Kringloopwinkel

Wijchen - Op 3 december was kringloopwinkel Vraag en Aanbod in Wijchen het toneel voor een interview met Theo Hesen door een reportersploeg van RTL-nieuws. Theo Hesen werd geïnterviewd als landelijk campagneleider van GivingTuesday.

GivingTuesday is een wereldwijde dag om iets goeds te doen, om iets voor een ander te doen die het hard nodig heeft. In Nederland doen vandaag 275 goede doelen en andere organisaties mee. Ze voeren niet alleen donatie-acties, maar roepen ook op tot vrijwilligerswerk, het inzamelen van spullen voor goede doelen-kringloopwinkels en voedselbanken, maar ook burenhulp of een petitie om de natuur te beschermen tellen mee.

Giving Tuesday is ontstaan in 2012 in de VS als reactie op Black Friday. Na het shoppen, shoppen voor jezelf is het tijd om iets voor een ander te doen. Dat is iets waar ook heel veel mensen blij van worden. Het idee sloeg enorm aan in de VS (vorig jaar werd op één dag een bedrag van een half miljard dollar aan donaties geteld!). Giving Tuesday heeft zich als een inktvlek over de hele wereld verspreid. In 70 landen is er dit jaar een campagne. Van Costa Rica tot Pakistan zijn er acties en evenementen om zich in te zetten voor een ander.

Theo Hesen: "Giving Tuesday is ook voor Wijchense organisaties in uitstekende gelegenheid om een actie te organiseren. Een actie zoals Sint Pannenkoek, maar ook inzamelingen voor kerstpakketten zijn prima voorbeelden van GivingTuesday-acties. Volgend jaar wordt Wijchen misschien wel GivingTuesday hoofdstad van Nederland".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden