Ervaar de 'urban lifestyle' tijdens Challenge Accepted

Nijmegen - Om jongeren de urban sports te laten ontdekken, gaan een minorgroep HAN-studenten en Waalhalla samenwerken door het evenement Challenge Accepted te organiseren. Door middel van workshops en andere activiteiten kunnen de jongeren deze sporten ervaren. Hierbij staan de urban sports BMX’en, skateboarden, inline-skaten en steppen centraal. Deze sporten zijn voor jongeren niet vanzelfsprekend en daar moet verandering in komen. Op zaterdag 11 januari 2020 opent Waalhalla, een van de grootste indoor-skateparken van Nederland, haar deuren voor Challenge Accepted.

Urban sports binnen de maatschappij
Sport krijgt een steeds belangrijkere plek binnen de maatschappij. De sportieve levensstijl wordt meer nageleefd, door jong en oud. Scholen bieden tegenwoordig ook meer aandacht aan verschillende sporten. De urban sports worden hier niet bij betrokken terwijl de urban lifestyle een trend is die erg aan het ontwikkelen is. Om de urban kant van sport ook een plekje op de kaart te geven, organiseren zeven HAN-studenten in samenwerking met Waalhalla Nijmegen Challenge Accepted. Hét evenement om urban sports zelf te ervaren.

Hét Urban Sports Event op 11 januari

Op zaterdag 11 januari 2020 om 12.00 uur wordt Challenge Accepted officieel afgetrapt. Na de aftrap zijn er verschillende activiteiten waaraan deelgenomen kan worden. Zo zijn er workshops in de vier verschillende disciplines, shows van professionals én er wordt een recordpoging gedaan: met zoveel mogelijk deelnemers tegelijkertijd een barspin uitvoeren. Dit is een truc op de step, waarbij iemand met de step omhoog springt terwijl het stuur 360 graden draait.

Waalhalla Nijmegen
Waalhalla Nijmegen is een van dé grootste indoor-skateparken van Nederland. Bij Waalhalla kun je BMX’en, skateboarden, inline-skaten en steppen. Ook kun je hier terecht voor een hapje of een drankje. Om de urban sports meer onder de aandacht te brengen bij de jongeren, gaan Waalhalla en de HAN-studenten zich hiervoor inzetten. Door middel van het evenement Challenge Accepted wil Waalhalla de jongeren laten ervaren wat ‘urban’ nou precies inhoudt.

Meer berichten