Foto:

Kerstfeest zonder licht

Nijmegen - Kerst is het feest van licht, maar wat als iemand niets of weinig kan zien? Van 21 december t/m 5 januari 2020 laten de blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum iedereen ervaren hoe het is om het feest van licht in het donker te vieren.

Maak in de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van…' een wandeling door winter wonderland en kom erachter hoe de gidsen het feest van licht ervaren. Of boek de donkerbeleving 'Op vakantie met…' en zoek nog even de zon op. Alle belevingen die het muZIEum aanbiedt zijn onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids.

Wie slim, behendig is, kan vertrouwen op zijn smaakpapillen en alle kerstliedjes uit zijn hoofd kent, mag de Eindejaarsquiz niet overslaan. Wie zit er in het beste team? De winnaars worden op 6 januari bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.

Met Sinterklaas en/of kerst cadeaus gekregen die niet op je lijstje stonden? En wil je daar zo snel mogelijk weer van af? Kom dan op 30 december om 14.00 uur naar de cadeauruil in het muZIEum. De ruil gaat natuurlijk wel op de muZIEum manier: blind of slechtziend.

In de kerstvakantie is het muZIEum aan de Ziekerstraat 6B in Nijmegen geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Op 24 december en 31 december van 09.30 tot 16.00 uur. Tijdens eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) gesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden