Foto:

'Beleef de Bastei' in de kerstvakantie

Nijmegen - Er valt van 22 december tot en met 5 januari van alles te beleven in De Bastei in Nijmegen. Op de zondagen 22 en 29 december leert Baroen hoe je met musket en piek (een soort speer) tegen de Spanjaarden vecht. Net zoals in de Tachtigjarige Oorlog.

Vrijdag 27 december brengt theatergroep MEST een bezoek aan De Bastei. Meester Melchior en zijn leerling Sebastian laten je op geheel eigen wijze kennismaken met de (on)kunde der middeleeuwse genezing, mystieke voorwerpen, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels. Een voorstelling voor jong en oud.

In hun prijswinnende theatershow 'De Balts' (vanaf 8 jaar) onderzoeken Tim Hammer en Mirthe Dokter via muziek, mime, maskers en illustraties het dierlijke baltsgedrag. Hoe komen de beestjes aan een partner? En wat is de verwantschap met de mens? Op 2 en 3 januari kun je het te weten komen.

Vertelkring Het Vijfde Seizoen brengt in de kerstvakantie bijzondere historische verhalen uit Nijmegen en omgeving.

Op zondag 5 januari is het tijd voor magische planten in De Bastei. Kom langs en ontmoet de verschillende planten die rond Midwinter en de Twaalf Heilige Nachten een rol speelden. Leer hoe je jezelf tegen boze geesten beschermt, hoe je ervoor zorgt dat je het hele jaar niet ziek wordt en hoe je de toekomst voorspelt!

Je kunt ook komen knutselen in de Bastei Academie. Ga aan de slag met het versieren van je eigen kerstschild. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Alle activiteiten zijn geschikt én leuk voor jong en oud. Je betaalt de gewone entreeprijzen. Voor sommige activiteiten wordt een toeslag gevraagd.

www.debastei.nl/agenda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden