Foto: Jeffrey Wels
Foto: Jeffrey Wels

Stickeractie Nijmegen Noord: denk aan je snelheid!

Nijmegen - Buurtbewoners uit Nijmegen Noord houden zaterdag 21 december - samen met Wijkraad Nijmegen Noord en Veilig Verkeer Nederland - een 30 km stickeractie. Met deze actie willen de bewoners aandacht vragen voor de snelheidslimiet in hun buurt. Ze geven om 10.00 uur in de Volsellastraat - ter hoogte van de kruising met de Terralaan - het startschot voor de actie.

Buurtbewoners in Nijmegen Noord gaan aan de slag om de verkeersveiligheid in de kinderrijke buurt te verbeteren. Eén van de acties is de 30 km stickeractie. Op verschillende punten in de wijk kunnen buurtbewoners een 30 km sticker afhalen om deze vervolgens op hun afvalcontainer te plakken. Na 21 december zullen de stickers op de kliko’s automobilisten eraan herinneren om zich aan de snelheidslimiet te houden.

Reden voor deze actie is dat bewoners in Volsellastraat, Grote Boel, Kruidenstraat en Heinrich Böllstraat zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Hoewel er een 30 km/uur snelheidslimiet in de buurt geldt, houden automobilisten zich (onbewust) niet aan de snelheid. "Net iets te hard rijden lijkt niet erg. Toch is de kans op een ongeluk veel groter als je een paar kilometer te hard rijdt en kan het al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in de bebouwde kom waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden