Monica Boschman. (Foto Armand Lamee)
Monica Boschman. (Foto Armand Lamee)

Boek en reizende expositie rond Mariken

Nijmegen - Wie door Nijmegen loopt, ontmoet Mariken van Nieumeghen. In het boek 'Nieuwe wegen voor Mariken' is haar verhaal opnieuw opgetekend, in poëzie, proza en beeld. De illustraties van Jet Westbroek en gedichten van Monica Boschman vormen ook een expositie die in 2020 door Nijmegen reist.

Boschman kroop in de huid van Mariken. Ze schreef een cyclus gedichten en bewerkte de vertelling over Mariken, het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Het verhaal is 500 jaar oud maar toch is het ook een vertelling van nu. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel?

De twaalf gedichten uit het boek zijn met de illustraties gedrukt op groot formaat, als rondreizende tentoonstelling waarvan elke Nijmeegse organisatie gratis gebruik kan maken. Inclusief de vertelling op locatie. In januari 2020 begint deze reis van Mariken in de Ontmoetingskerk in Dukenburg. Voor het aanvragen van de rondreizende expositie kan men contact opnemen met Monica via info@mbcommunicatie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden