Kerst Sprookjesfestijn in centrum Wijchen

Wijchen - Stap zaterdag 21 en zondag 22 december in de magische wereld van het Kerst Sprookjesfestijn Wijchen. Winterkoningin Wijcheline en prins Wijnand komen weer tot leven. Prins Wijnand is jarig en dat wordt gevierd. Een jeugdorkest zorgt voor de muzikale omlijsting en na afloop is er een optreden van het Christmas Carol Sprookjes Orkest.

Het Wijchense centrum wordt één groot levend sprookje. Waan je in een andere wereld met winterse sprookjesfiguren, muziekgroepen, koren, verhalen, voorstellingen, workshops en een heuse escaperoom.

Jubileum Frans

Niet alleen bij het kasteel, ook op de Markt wordt een feestje gevierd. De actie 'Geef Frans met een kerstpakket de kans' vindt dit jaar voor de vijfentwintigste keer plaats en ter ere van dit jubileum wordt er zaterdagavond een meezingconcert gegeven. Met tekstboekjes erbij, zodat iedereen een deuntje kan meezingen. Leon Klaus sluit de avond af met het 'Wijchens Lied' en op zondag is er een kerstoptreden van de Wijchense coverband Acoustic Journey.

Escaperoom

Kerst Sprookjesfestijn Wijchen heeft een aantal vaste elementen die ook dit jaar weer terugkeren. Zo kom je in de winkelstraten veel bekende sprookjesfiguren tegen. Nieuw is de deelname van Escape Room Wijchen, waar een speciale sprookjeskamer wordt ingericht. In vijftien minuten moet je er een puzzel oplossen over de 'De wolf en de zeven geitjes.' Echt niet kinderachtig en daarom niet geschikt voor jongeren onder 12 jaar.

Meespelen in het kerstverhaal

De Antonius Abt komt dit jaar met een vernieuwde opzet. In de levende kerststal op het Kerstplein (normaliter het Kerkplein) mag de bezoeker een actieve rol spelen. In de kerk zelf staan zaterdagavond vier kerstvoorstellingen op het programma en in de tuin bij de pastorie kunnen de kinderen meedoen aan gezellige spelen.

Workshops

Op verschillende plekken worden creatieve workshops aangeboden. Maak een kerststukje of een kerststalletje, laat jezelf schminken en omtoveren tot een sprookjesfiguur. Of versier sprookjespannenkoeken in de molen.

Stijlvol vervoer

In verwarmde tenten worden verhalen en kerstsprookjes verteld onder leiding van meesterverteller Paul Groos en de Wijchense bibliotheek. Op zondagmiddag kun je in een van de tenten naar miniconcertjes luisteren van muziekschool MuziekDorp. Tussendoor mogen jonge bezoekertjes zelf muziek maken met de daar aanwezige instrumenten.

In het kasteel worden op zaterdagavond spannende griezelverhalen verteld onder het motto: 'The Fright before Christmas.' Ook leuk voor (jong)volwassenen, maar minder geschikt voor de allerkleinsten.

Op beide dagen rijdt er een huifkar tussen het kasteel en de molen op en neer. Stap erin en laat je naar de molen brengen voor de spannende voorstelling 'De wonderlijke reis met het wegwijskompas' van TOF Toneel.

Winkels geopend

Met het gevarieerde aanbod, omlijst door muziek van lokale koren en muziekgezelschappen, is er voor iedereen wat te beleven tijdens Kerst Sprookjesfestijn Wijchen. Een mooie gelegenheid de kerstinkopen te doen, want alle winkels zijn open.

Zaterdag 21 december van 18.30 tot 22.00 uur

Zondag 22 december van 13.00 tot 17.00 uur (winkels vanaf 12.00 uur)

De meeste activiteiten van Kerst Sprookjesfestijn Wijchen zijn gratis, maar voor sommige activiteiten betaal je een gering bedrag.

www.kerstsprookjesfestijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden