Foto:

Sobere kerststal in Stevenskerk

Nijmegen - Jaarlijks staat in de kersttijd in de Stevenskerk in Nijmegen een levensgrote kerststal met 25 figuren in de kledij van het Gebroeders van Lymborch kersttafereel. Onlangs is door een grote brand veel materialen verloren gegaan. Zowel qua materiaal als financieel een grote aderlating voor het historisch genootschap. Het heeft grote invloed op al het werk van stichting Maelwael Van Lymborch, waaronder de kerststal.

Hubert Hendriks bouwt al vele jaren met vrijwilligers van de Stevenskerk en de Gebroeders van Lymborch de kerststal in de Stevenskerk op en zorgt voor de benodigde logistiek, verlichting en artistieke aanpak. "Ja, dit jaar werd het dus een moeilijke keuze. Wat hebben we nog wel en wat hebben we niet meer? Wat kunnen we nog bekostigen nu we zoveel materiaal kwijt zijn?"

Hendriks heeft veel van de kerststal privé opgeslagen en de typische Gebroeders van Lymborch stal wordt bewaard bij de Stevenskerk. Maar desondanks is het nodige verloren gegaan. "Na enig nadenken zagen we de mogelijkheid een sobere opstelling te maken rondom het kindje Jezus. Met een grote foto van de brand en artikelen van de Gelderlander willen we de bezoekers vervolgens uitnodigen te storten in ons herstelfonds. Dan kunnen wij opnieuw aan het werk, een mooi evenement in augustus organiseren en volgend jaar weer een stralende kerststal neerzetten", zegt Hendriks hoopvol.

"Bovendien hebben we een leuke vondst. Voor iedere gedoneerde 550 euro zetten we er een kerstfiguur bij. Dat kost ons ongeveer 50 euro en kunnen we 500 euro bijschrijven voor de wederopbouw."

Doneren? NL79 INGB 000 45 32 184 t.n.v. Stichting Maelwael Van Lymborch o.v.v. 'brandhulp'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden