Tim met opa Harrij en oma Marijke Groothuijse uit Nijmegen
Tim met opa Harrij en oma Marijke Groothuijse uit Nijmegen (Foto: Wagenaar)

Zonder bus is Tim aan huis gekluisterd

Nijmegen - Tim (6), de kleinzoon van Harrij en Marijke Groothuijse uit Nijmegen, is geboren met een hersenbeschadiging. Tim zit in een rolstoel en is zwaar gehandicapt. Tim zijn rolstoel en hulpmiddelen worden te groot voor de auto van hun dochter. Het tillen van Tim wordt te zwaar. Daarom is hun dochter geld aan het inzamelen voor de aanschaf van een rolstoelbus. Met deze rolstoelbus kunnen zij hun drie kinderen meenemen, naar school, op vakantie, naar het ziekenhuis en natuurlijk naar opa en oma toe.

Statiegeldactie

www.bouwenvoortim.nl heet de website waarop onze dochter en schoonzoon via crowdfunding het benodigde bedrag bij elkaar proberen te krijgen. De bus zal ongeveer 35.000 euro kosten, een bedrag wat mijn dochter niet kan opbrengen. Er is dus hulp nodig. Wij willen onze dochter en kleinzoon heel graag helpen. Zij kunnen het niet alleen. We zouden het vreselijk vinden als onze kleinzoon Tim niet meer bij opa en oma langs kan komen. Daarom zijn we erg blij dat Bouwen voor Tim het goede doel mag zijn bij de lege flessen inzamelplaats bij verschillende supermarkten in Nijmegen”, zegt Marijke, de oma van Tim.

Bus voor Tim

De gemeente vergoedt de nodige aanpassingen, zoals een lift en rolstoelhaken om de rolstoel vast te zetten. De bus zelf is voor eigen rekening. Het bedrag voor de aanschaf van de bus kunnen ze niet opbrengen. Harrij, de opa van Tim: “We hopen dat mensen onze dochter en kleinzoon Tim een warm hart toedragen en hen willen helpen, financieel of door het doneren van het statiegeldbonnetje. Zoals elk kind wil Tim met zijn ouders met de auto overal mee naar toe”. Meer informatie over Tim, de bus en welke supermarkten er mee doen, is te vinden op www.bouwenvoortim.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden