Een van de twintig kleurplaten in het bureaucratievakantieboek 2020.
Een van de twintig kleurplaten in het bureaucratievakantieboek 2020. (Foto: Tekening Elske Berndes, Stadtekenaar Nijmegen 2017-2018)

Het Grote Bureaucratie VakantieBoek

Nijmegen - Het Grote Bureaucratie VakantieBoek 2020 komt er aan. Ontwerper Jac.Splinter maakt samen met een aantal mensen uit zijn vriendenkring (tekenaars, schrijvers, dichters en een fotograaf) een vrolijk boek over bureaucratie. "Een boek dat voor eenderde bestaat uit serieuze ervaringen en voor tweederde uit satire. De afgelopen jaren ben ik regelmatig bij mijn projecten te pas en te onpas tegen bureaucratie aangebotst. Zo was ik al vijftien jaar parttime mantelzorger en had deze zomer als mantelzorger een 'akkefietje' bij een aanvraag via de WMO. En toen barstte de bom", aldus Jac.Splinter. "Ik heb de wethouder toen aan zijn jas getrokken. Na een gesprek van een uurtje was binnen een week geregeld waar zes maanden op gewacht werd; details leest u in het boek. Het moest geen zuur verhaal worden en zo ontstond het idee om er een 'vakantieboek' van te maken. Vanaf dat moment werd de bureaucratie ineens weer leuk!"

Een boek waarin serieuze ervaringen met tegenwerkende ambtenaren, onnodige procedures en andere paarse krokodillen afgewisseld worden met puzzels, spelletjes, kleurplaten cartoons, bouwplaten en een doolhof. Feiten en fictie!

De redactie bestaande uit Jac.Splinter, Claudia Fitsch en Patrick Arink is nog op zoek naar anekdotes van anderen. Insturen kan tot 20 januari. Heb jij leuke of minder leuke ervaring(en) met bureaucratie, geef het door via jac.splinter@gmail.com.

Het boek getiteld 'Ja maar meneer ik doe ook maar mijn werk' komt in april 2020 uit. Oplage 500 exemplaren genummerd (en gesigneerd desgewenst) Bij voorintekening kost het 17,95 euro, de winkelprijs wordt 19,95 euro.

www.jacsplinter.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden