Voorlezen in de bieb
Voorlezen in de bieb (Foto: Marcel Krijgsman)

Nationale Voorleesdagen

Nijmegen - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak luisteren naar mooie verhalen. Zondag 26 januari voert poppentheater De Kletskous de voorstelling ‘Eend is boos’ drie keer op in Bibliotheek De Mariënburg.

De interactieve voorstelling ‘Eend is boos’ gaat over eend. Die heeft haar dag niet. Niemand wil met haar spelen. Gelukkig geeft poppentheater De Kletskous een vrolijke draai aan dit verhaal. Hun voorstelling van 45 minuten zorgt voor veel blije gezichtjes. Voor bibliotheekleden kost een kaartje 4 euro, overige bezoekers betalen 5 euro. De voorstelling is om 9.15 uur, 10.45 uur én 12.15 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje tussen ouder en kind, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari in alle bibliotheken extra aandacht voor voorlezen. Met leuke activiteiten in bibliotheken voor peuters en kleuters, geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar 2020: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Ook kunnen ouders met hun kinderen de hele week interactieve voorleessessies mét gebaren bijwonen in Bibliotheek De Mariënburg.

Gratis vingerpopje van Moppereend

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijf je je in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ben je 6 jaar of jonger? Dan krijg je in de bibliotheek het vingerpopje van Moppereend cadeau.

Kijk voor het hele programma en kaartverkoop tijdens de Nationale Voorleesdagen op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden