Foto:

Lezing over kracht van de natuur voor mensen met kanker

Nijmegen - Op dinsdag 21 januari, vanaf 19.30 uur verzorgt Annette Beerens een lezing in het Marikenhuis over de kracht van de natuur.

Uit eigen ervaring kent Annette de kracht van de natuur, hoe het contact met het landschap en de bomen een helend effect kan hebben. Dat geldt zowel tijdens het ziek zijn en de behandelperiode als in de herstelperiode na kanker, bij de opbouw van vitaliteit en het terug krijgen van energie. De natuur is een eenheid waar we deel van uitmaken. Annette daarover: "De natuur heeft mij erg geholpen toen ik getroffen werd door kanker. Als ik tussen de chemokuren door een wandeling maakte, ging ik altijd naar één speciale boom die op rand van de hei groeit. Daar kon ik dan mijn verdriet en wanhoop laten stromen. Voor mijn gevoel troostte de boom mij en absorbeerde als het ware mijn misère. Als je de natuur gebruikt als spiegel en als voorbeeld van balans en aanpassen aan de omstandigheden, kun je daar veel van leren."

Annette Beerens is natuurtherapeut en coach. Zij is als vrijwilliger verbonden aan het Marikenhuis.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor Iedereen die is geraakt door kanker, patiënten én hun naasten.
Meer info en aanmelding op www.marikenhuis.nl


U vindt het Marikenhuis, ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker, aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.
 

Foto: Annette Beerens

Foto is vrij van rechten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden