Foto:

Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

Nijmegen - De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat. Na het eerste succesvolle concert in 2019 vindt het tweede Concert OpMaat plaats op zondag 26 januari om 15.00 tot 16.30 uur, in de Goede Herderkerk in Nijmegen. Dit keer verzorgt Strijkkwartet Jorge Gresa een prachtig concert. Dit concert is met name bedoeld voor liefhebbers van (toegankelijke, lichte) klassieke muziek.

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven. Muziek geeft troost, maakt blij en geeft de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid. Muziek moet toegankelijk zijn.

Concerten OpMaat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor iedereen, ook voor jongeren en ouderen die minder mobiel en/of geïsoleerd zijn door fysieke en/of mentale beperkingen. De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO organiseren deze concerten vanuit de gedachte dat muziek van betekenis is voor eenieder. Niemand is buitengesloten. Met of zonder beperkingen, met of zonder een gevulde beurs: echt voor iedereen.

Deze concerten passen binnen een nieuwe ontwikkeling in de samenleving. In het verleden werd er gesproken over integratie waarbij de persoon zich moest aanpassen aan de samenleving. Bij sociale inclusie gaat het een stap verder. De samenleving wil in principe openstaan voor iedereen. De Waalboog zet in op meer verbinding en betrokkenheid tussen de instellingen, familie, kennissen en wijken. Deze concerten zijn een middel om dat doel nog beter te bereiken.

De concerten hebben een gevarieerd aanbod van singer-songwriters, pop, klassiek en wereldmuziek en hebben één ding gemeen: de kwaliteit is hoog! Bij Concerten OpMaat zijn minder omgevingsprikkels.

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door de steun van de stichting Vrienden van De Waalboog en de gemeente Nijmegen.

Concert OpMaat: Strijkkwartet Jorge Gresa

Het strijkkwartet Jorge Gresa bestaat uit 4 jonge, cum laude afgestudeerde muzikanten.

1. Jorge Gresa - cello

Jorge Gresa begon cello te spelen op achtjarige leeftijd met Isabel Quirós en ging verder met de Argentijnse cellist Claudio Baraviera. Hij studeerde in Madrid bij Asier Polo en Maria Casado en studeert momenteel bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium. Hij won de 2e prijs in de 'Luthiers Clar' cellocompetitie in 2017 en de 1e prijs in de 'Triana' kamermuziekwedstrijd in 2009 en 2013.

2. Lev Bogino – eerste violist

Lev Bogino studeerde in Nederland bij Ilya Grubert en Elisabeth Perry. Hij trad op in landen zoals Finland, Israël, Frankrijk, Duitsland , Slovenië, Zwitserland, Italië, Kroatië, Verenigde Staten, Estland, Montenegro, Servië en Nederland. Lev Bogino is eerste violist van het Florestan Ensemble.

3. Saskia Frijns – tweede violist

Saskia studeerde aan de Muziekacademie Maastricht en aan het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waar ze onlangs afstudeerde voor de Master of Music. Als orkestmuzikant speelde Saskia in orkesten zoals het Metropole Orkest, Gelders Orkest, Sinfonia Rotterdam, Orkest van het Oosten en Nationaal Jeugdorkest. Ze heeft samengewerkt met kunstenaars zoals Janine Jansen, Sayaka Shoji en Hannes Minnaar en met dirigenten als Xian Zhang, Krzysztof Penderecki, Antony Hermus, Jan Willem de Vriend en Philippe Herreweghe. Ze heeft tournees gemaakt door Nederland en Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, China en andere landen.

De vierde strijker is een gastmuzikant waarvan de naam op dit moment nog niet bekend is.

Tickets

De prijs per ticket bedraagt € 6,24 (incl. reserveringskosten). Ze zijn verkrijgbaar via

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/concert-opmaat

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden