Politiek café over de Publieke Bank

Nijmegen - Het politiek café donderdag 30 januari in de Ecologische Woongemeenschap Eikpunt (Duitslandstraat 4 in Nijmegen) staat in het teken van de Publieke Bank. Voor de organisatie tekenen SP Nijmegen, GroenLinks Nijmegen, Stichting Ons Geld en Stichting Green Cross Nederland.

De Publieke Bank is een niet-commerciële bank waar mensen veilig hun geld kunnen stallen. SP-Tweede Kamerid Mahir Alkaya is aanjager van deze bank in publieke handen: "Als we niet meer gegijzeld worden door de financiële sector kunnen we weer voor onszelf beslissen wat we voor onze gemeenschap belangrijk vinden. Een Publieke Bank is er voor de mensen, geeft ons een stabiel fundament om een maatschappij op te bouwen en de democratische keuzevrijheid die aan de basis ligt van een rechtvaardige samenleving. Het geld waar jij hard voor hebt gewerkt, staat veilig op een rekening en kan niet verdampen omdat de bank weer te veel risico's neemt in hun zucht naar winst. Er is geen onzekerheid over negatieve spaarrentes bestaat. Je kunt altijd kunt pinnen, overschrijven of contant geld opnemen - ook in tijden van crisis."

Sprekers zijn kamerleden Mahir Alkaya (SP) en Bart Snels (GL), Bart Jan Krouwel (mede-oprichter van de Triodosbank), Martijn Jeroen van der Linden en Edgar Wortmann (beiden van Stichting Ons Geld). De bijeenkomst is van 19.30 tot circa 22.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden