Informatieavond over endometriose

Nijmegen - De Endometriose Stichting en het RadboudUMC in Nijmegen houden woensdagavond 29 januari een informatiebijeenkomst over endometriose. De voorlichtingsavond in het Radboud UMC aan Geert Grooteplein Zuid 10 in Nijmegen begint om 19.30 uur. Verschillende sprekers gaan in op actuele thema’s rondom endometriose, waarbij de aanwezigen zelf ook vragen kunnen stellen.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot een pijnlijke menstruatie in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen.

De informatieavond op 29 januari wordt verzorgd door de Endometriose Stichting en het Radboud UMC. Verschillende sprekers zoals gynaecoloog dr. B. Nieboer, gynaecoloog drs. P. Pargmae en endometriose coach drs. M. Glaubitz geven antwoorden op de vragen. Het programma start om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Ervaringen uitwisselen

Een avond als deze heet ook wel ‘Endolounge’. Er is in het programma namelijk ook ruimte om in contact te komen met vrijwilligers van de Endometriose stichting, ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie

De informatieavond is voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose, hun partners, vaders, moeders, vrienden en alle andere belangstellenden.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://endometriose.nl/agenda/. Als je al een vraag hebt voor deze avond, dan deze graag bij de aanmelding vermelden. Voor donateurs is de avond gratis, voor niet-donateurs vragen we een vrijwillige bijdrage van 4 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden