Burgemeester Bruls leest voor

Nijmegen - Woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Bij kinderopvang Heyendael opent burgemeester Hubert Bruls op woensdag 22 januari om 10.00 uur de Nationale Voorleesdagen. Hij komt voorlezen uit het Prentenboek van het jaar: 'Moppereend'.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari 2020 krijgt het voorlezen extra aandacht. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen leest iedereen voor uit Het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend' (Lemniscaat). Naast dit prentenboek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek TopTien negen andere prentenboeken gekozen. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB. De Nationale Voorleesdagen vinden voor de zeventiende achtereenvolgende keer plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden