Nijmeegse nominaties voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Nijmegen - Jaarlijks worden lokale vrijwilligersorganisaties en -initiatieven in het zonnetje gezet met het uitreiken met de Nationale Vrijwilligersprijzen. Iedere gemeente mag drie genomineerden aandragen. Namens de gemeente Nijmegen zijn dat Club Vagebond, Samen voor elkaar van Stichting Present en Vrijwilligerscafé Nijmegen van Nijmegen Stad van Compassie. Genoemde organisaties ontvangen maandag 27 januari rond 16.30 uur in het Huis van Compassie aan de Groenestraat 170 in Nijmegen een plaquette. Voorafgaand aan die uitreiking is van 15.00 tot 16.30 uur het Vrijwilligerscafé rond het thema 'Elkaar ontmoeten'.

De Nationale Vrijwilligersprijzen (voorheen de Meer dan handen vrijwilligersprijzen) is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). De prijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven. "Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met héél veel plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering", aldus de organisatie.

Er worden meerdere prijzen uitgereikt. Zo ontvangt het beste lokale vrijwilligersinitiatief de juryprijs van 6000 euro en krijgt het initiatief met de meeste stemmen de publieksprijs van 2500 euro.

Vóór 18 februari wordt bekend gemaakt welke 12 lokale initiatieven zijn geselecteerd om mee te dingen naar de nationale prijzen. Van 18 februari tot en met 22 maart mogen alle Nederlanders stemmen op hun favoriete initiatief. Zij bepalen wie de Publieksprijs ontvangt. De jury bepaalt welk initiatief de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen. De prijzen worden uitgereikt tijdens 'We doen het samen-festival'in Amersfoort op 28 maart.

vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten