Gezondere Kantine in Erica Terpstra Sportfondsenbad

Nijmegen - Het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen ontvangt het gouden certificaat de Gezondere Kantine. De eerste van alle Sportfondsenbaden in Nederland.

NV Sportfondsen Nijmegen draagt met haar activiteiten in de Nijmeegse Sportfondsenbaden bij aan een gezonde, fitte en vitale samenleving in Nijmegen. Ook op het gebied van de producten die in de horeca van de zwembaden worden aangeboden, wordt steeds meer gekeken naar gezondheid. Het Erica Terpstra Sportfondsenbad heeft in dit kader in samenwerking met Team:Fit het assortiment in de horeca gewijzigd en aangevuld met betere keuzes. Deze stap heeft ertoe geleid dat op maandag 3 februari de officiële uitreiking is van het gouden certificaat 'De Gezondere Kantine'. Daarmee is dit zwembad het eerste Sportfondsenbad in Nederland en het vijfde zwembad überhaupt in Nederland.

Team:Fit-coach Désirée Holstege reikt het certificaat uit aan manager horeca-afdeling Ronald Aarts. Naast wethouder Bert Velthuis is ook de naamgeefster van het zwembad, Erica Terpstra, aanwezig.

Het team van het Erica Terpstra Sportfondsenbad heeft hard gewerkt om de Team:Fitaanpak binnen de horeca-afdeling vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van de bezoekers valt meteen op de betere keuzes: hartige en zoete snacks, fruit en snackgroenten. Bovendien is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertapkan op de balie.

Team:Fit is een initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en helpt sportaccommodaties en zwembaden om horecabezoekers te verleiden tot het maken van de gezondere keuze door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren voor dat gezondere aanbod. Niet door friet te verbieden, maar door daarnaast ook betere keuzes aan te bieden en die heel aantrekkelijk te maken.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden