Sportfondsenbad Nijmegen-West 50 jaar

Nijmegen - Op zondag 1 februari 1970 werden de deuren van Sportfondsenbad Nijmegen-West aan de Planetenstraat officieel geopend. Het 50-jarig bestaan wordt de hele maand februari gevierd.

Sportfondsenbad Nijmegen-West was in 1970 een van de twee grootste, overdekte zwemaccommodaties van Nederland en op de openingsdag maakten ruim 6.500 bezoekers kennis met het nieuwe zwembad. In de loop der jaren heeft Nijmegen-West nogal wat veranderingen ondergaan. Zo werd het zwembad in 1998 ingrijpend verbouwd en aangepast aan de eisen van de tijd. De accommodatie beschikte daarna over tien bassins.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Sportfondsenbad Nijmegen-West wordt op zaterdag 1 februari de aftrap gegeven voor een feestmaand. Op die zaterdag is de entree voor kinderen en volwassenen 1,35 euro per persoon (in februari 1970 betaalde men 1,35 gulden als entreeprijs). Iedereen is die dag tussen 13.00 en 16.00 uur welkom in de Horeca. Daar liggen plakboeken met krantenknipsels, worden foto's tentoongesteld en kunnen bezoekers en (oud-)medewerkers - onder het genot van een hapje en een drankje - herinneringen ophalen. Voor wie geïnteresseerd is, zijn er rondleidingen door de technische ruimtes. In het recreatiebad zorgt DJ Bob voor muziek.

In de loop van de maand februari zijn er acties voor de verschillende doelgroepen en voor de laatste week (de voorjaarsvakantie) is er een zeer voordelige 'vakantiekaart' verkrijgbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden