Symposium over groene politiek

Nijmegen - Dinsdag 25 februari is er een symposium als kick-off van een nieuw onderzoeksproject over de Politieke Partij Radikalen (PPR) en de ontwikkeling van het milieubeleid in de Nederlandse politiek. De bijeenkomst is in de Universiteitsbibliotheek (zaal 01.05d) aan de Erasmuslaan 36 in Nijmegen van 13.00 tot 17.30 uur.

In de late jaren 1960 verschenen milieu, economische machtsverhoudingen in de wereld, de menselijke maat en medezeggenschap op de politieke agenda. De worsteling om aandacht voor en erkenning van het belang van deze thema's binnen de confessionele partijen droeg bij tot de oprichting van de PPR. Deze nieuwe partij vertolkte niet alleen de zorgen van haar achterban, maar wakkerde de belangstelling voor deze politieke wensen verder aan in de samenleving. Vijftig jaar later zijn veel van de thema's en werkwijzen van de PPR gemeengoed geworden. In 1990 ging de PPR over in GroenLinks.

Op dit symposium gaan we samen met direct betrokkenen op zoek naar een antwoord op de vraag hoe de urgente samenlevingsvragen van vandaag destijds werden geformuleerd, geagendeerd en gekanaliseerd door de PPR en andere spelers in de periode 1968 - 1990. Graag aanmelden vóór uiterlijk 18 februari. Deelname is gratis. Telefoon (024) 361 24 57 of info@kdc.ru.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden