Nijmeegse genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

Nijmegen - Club Vagebond, Stichting Present en Nijmegen Stad van Compassie ontvingen 27 januari jl. een plaquette ter ere van hun nominatie voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Die nominatie verdienen zij met respectievelijk hun initiatieven voor de Stadswandeling, het project "Samen voor elkaar" en het Vrijwilligerscafé Nijmegen.

Namens de gemeente Nijmegen reikte Mirjam Kaptein (directeur Vrijwilligerscentrale) de plaquette uit aan afgevaardigden van de genomineerden. Tijdens de uitreiking lichtten de genomineerden hun initiatief nader toe. Zo vertelde Björn Geilem van Club Vagebond over hun Stadswandelingen waarbij een (ex-)dakloze en/of (ex-) drugsverslaafde vertelt over het leven op straat. Op professionele wijze zetten deze mensen hun talenten in als stadsgids. Ze nemen u mee in de keiharde realiteit van het Nijmeegse straat- en daklozenleven.

Judith Ferrier van Stichting Present vertelde hoe zij via "Samen voor elkaar" met inburgeraars groepsgewijs activiteiten organiseren voor en met mensen die hulp en/of gezelschap op prijs stellen. Inburgeraars doen zo praktische ervaring op in de Nederlandse samenleving.

Namens het Vrijwilligerscafé nam Hans Slavenburg de plaquette in ontvangst. Het vrijwilligerscafé is een laagdrempelige manier om mede-vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje. De plaquette-uitreiking vond plaats aansluitend aan het vrijwilligerscafé, deze keer georganiseerd in het Huis van Compassie. Hans Slavenburg had nog een primeur in petto. Naast de Wijkfabriek en het Huis van Compassie wordt de Lindenberg de derde vaste locatie voor het Vrijwilligerscafé Nijmegen. Het volgende Vrijwilligerscafé, in februari a.s., zal daar gaan plaatsvinden.

Stemmen op de Nijmeegse initiatieven vanaf 18 februari

De Nationale Vrijwilligersprijzen (voorheen de Meer dan handen Vrijwilligersprijzen) is een initiatief van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Voor 18 februari worden 12 lokale initiatieven geselecteerd om mee te dingen naar de prijzen.

Van 18 februari tot en met 22 maart mogen alle Nederlanders stemmen op hun favoriete initiatief. Zij bepalen wie de Publieksprijs van 2500 euro ontvangt.

De landelijke jury bepaalt welk initiatief de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen: een bedrag van € 6.000,-. De uitreiking van deze prijzen vindt plaats in Amersfoort, tijdens "We doen het samen-festival" op 28 maart 2020, door Minister Hugo de Jonge.

Meer weten over de Nijmeegse genomineerden? Ga naar de website: vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden