Foto:

Help Stichting Shyamgonj Bangladesh

Meisjes uit Bangladesh willen graag vooruit

Nijmegen - Een groep boeren uit Bisompur dorp heeft de Bisompur Junior Girls High School opgericht. Ze hebben niet alleen land en bouwmateriaal gedoneerd, maar hebben ook jarenlang alle nodige lesmaterialen aangeschaft. De geschoolde kinderen van deze boeren hebben in deze school lessen verzorgd. De school bestond uit een half afgemaakt golfplaten hutje waar de zonneschijn en moessonregens vrij spel hadden. Nu hebben ze eindelijk voldoende geld ingezameld om een stenen gebouw neer te zetten. Deze school wordt momenteel gebouwd. 

Wat ze nu nog nodig hebben is de officiële erkenning van de landelijke overheid, zodat de docenten betaald krijgen voor hun lessen en overige subsidies. Zonder officiële erkenning kan de school alsnog verdwijnen want de vrijwilligers zijn behoorlijk wanhopig geworden en houden het op deze manier niet lang meer vol. Om in aanmerking te komen voor de financiering van het ministerie van Onderwijs moet de school nog een tijdje goed draaien. Dit betekent dat er nog een fonds nodig is van 2000 euro voor de inrichting van de lokalen, voor sportactiviteiten etc. Ten einde raad heeft het schoolbestuur de hulp van Stichting Shyamgonj Bangladesh gevraagd. Deze stichting heeft van zichzelf weinig middelen en een beperkt aantal donateurs, hetgeen inhoudt dat zij op dit moment de school niet financieel kunnen steunen. Dit zou erg jammer zijn, door kinderen langer onderwijs te laten volgen, kunnen kindhuwelijken worden voorkomen en bieden wij deze kinderen een betere basis voor hun toekomst.

Stichting Shyamgonj Bangladesh ondersteunt met haar beperkte middelen meerdere meisjes die studeren. Bovendien hebben dankzij die steun en bemiddeling reeds twee scholen in de betreffende regio officiële erkenning ontvangen van de Bengaalse overheid.

Voor verdere informatie

Stichting Shyamgonj Bangladesh, Athonestraat 63, Nijmegen. KvK: 41261489

Drs. Raquib Jaheruddin (oprichter & voorzitter) via r.jaheruddin@telfort.nl

Drs. Rinus v/d Warreburg (secretaris & penningmeester) via m.warreburg4@chello.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden