Charles Kazlauskas
Charles Kazlauskas (Foto: Sv Blauw-Wit)

Blauw-Wit verlengt contract met trainer Charles Kazlauskas

Nijmegen - Sv Blauw-Wit heeft het contract met hoofdtrainer Charles Kazlauskas (37) met een jaar verlengd. In het seizoen 2020-2021 gaat Kazlauskas ook de JO19-1 van Blauw-Wit trainen.

Donderdagavond 30 januari tekende Kazlauskas voor zijn contractverlenging bij Blauw-Wit, dat in de derde klasse van het zondagvoetbal uitkomt. Blauw-Wit kende een flitsende start dit seizoen en staat momenteel op de vierde plek, drie punten achter koploper Rood Wit. Kazlauskas is bezig aan zijn eerste seizoen bij Blauw-Wit.

De geboren Amerikaan Kazlauskas speelde van 2003 tot 2015 betaald voetbal voor onder andere N.E.C., Fortuna Sittard, Helmond Sport en Top Oss. Hij is de buitenlander met de meest gespeelde wedstrijden ooit in de Eerste Divisie (275). Daarin scoorde de (rechter)verdediger 26 keer en gaf hij 29 assists.

In de Eredivisie speelde hij voor N.E.C. 11 duels. Op 26 september 2004 debuteerde Kazlauskas voor N.E.C. toen Johan Neeskens hem uit tegen fc Groningen (0-0) in de 64e minuut inbracht voor Alexander Prent. Er waren dat seizoen ook invalbeurten voor hem tegen onder andere Ajax (1-0 verlies) en Feyenoord (2-0 winst).

Over Blauw-Wit

Sv Blauw-Wit is opgericht in 1914. De voetbalvereniging speelt zijn wedstrijden op sportpark De Schoonhorst in de wijk Hees. Blauw-Wit heeft een bloeiende jeugdafdeling met 38 teams en een seniorenafdeling met 9 teams en een walking football-instuif. Daarnaast is er ook nog een zaalvoetbaltak.

Blauw-Wit heeft als visie om via een goede jeugdopleiding voldoende aanwas voor het eerste elftal te creëren. De ambitie van Blauw-Wit is om een stabiele derdeklasser te zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden