Foto: Ted Selbach

VMBO campus bereikt de top

Nijmegen -  Op de plek waar honderden kinderen van Het Rijks en de Jorismavo vanaf 2 november 2020 hun vmbo-opleiding gaan volgen, was er reden voor een feestje op 30 januari. Met een beetje hulp van directeuren Mariet van de Ven en Ellen van der Zanden (en een hoogwerker) werd het hoogste punt van de vmbo campus bereikt. Hét moment tijdens het bouwproces om het glas te heffen. Vooral omdat men niet kan wachten tot het volgende feestje: de opening.

Hoe ongeduldig alle medewerkers en bestuurders ook zijn om hun intrek te nemen in de fonkelnieuwe school, ze prezen zich afgelopen donderdag allen gelukkig met de voortvarende bouw. Directeur van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, Henk Schapenk, die de feestelijkheden opende, toonde zich verheugd. Rotsbouw, het bedrijf dat de bouw leidt, heeft topwerk geleverd. Toen Egbert Jan Rots namens Rotsbouw zijn woorden mocht richten tot de genodigden en geïnteresseerden deed hij de harten van alle vmbo-docenten sneller kloppen. Alle lof ging namelijk naar zijn bouwers, maar zijn hoop naar de aanwezige scholieren. 'Werken met je handen is immers leuk, belangrijk en essentieel voor Nederland. Leerlingen van nu, maak iets! En krijg je vieze handen? Mooi zo, dat betekent dat je goed bezig bent.' Woorden die daar vaker uitgesproken zullen worden de komende jaren.

De campus naast het Goffertbad zal straks ruimte bieden aan alle vmbo-leerlingen uit de regio die een brede opleiding willen volgen om zo een goede keuze te maken voor het mbo. Hiervoor is aandacht nodig van docenten, maar ook een keur aan praktijkervaring. Op Het Rijks heet dit brede aanbod: Dienstverlening en Producten. Leerlingen leren naast de bekende vakken Nederlands en wiskunde ook waar hun talenten liggen wat betreft hun toekomstige beroep. En voor een goede keuze heb je een rijk boeket aan praktijkervaring nodig. Niet alleen op stages, maar vooral binnen de school. Zorg, techniek en dienstverlening: leerlingen kunnen straks met alles kennismaken voordat ze hun keuze maken. Waar ze dat allemaal kunnen gaan doen, werd tijdens de rondleiding door het gebouw al een beetje duidelijk. Medewerkers en betrokkenen liepen langs toekomstige zorglabs, techniekruimtes en keken op naar de imposante gymzalen.

Die gymzalen zullen overigens intensief gebruikt worden vanaf november. Deze zullen Het Rijks en de Jorismavo gaan delen. Het nieuwe schoolgebouw van de Jorismavo ligt daarachter en het was juist dat gebouw waar de plaat op werd gehesen die het hoogste punt markeert. Daarop wapperden vele vlaggen donderdag. Die van de Jorismavo, eentje van Het Rijks en de mannen van Rotsbouw kwamen met hun eigen vlag: de Achterhoekse. Dat was hun gegund. Trots was iedereen op de enorme klus die ze al hadden geklaard. Het vertrouwen in de laatste bouwfase sprak de directie volmondig uit. En de docenten zochten verwachtingsvol naar een oud-leerling tussen de bouwers. Die moesten nog even geduld hebben …

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden