Logo brugnijmegen.nl


Column Sanne

Column Sanne Leferink: Uit je comfortzone

Studeren, shoppen en stappen. Hoe beleven Nijmeegse jongeren hun stad? De Nijmeegse studente Sanne Leferink (19) vindt wekelijks antwoorden.

Soms kan het goed zijn om eens uit je comfortzone te stappen. Om je zelfvertrouwen te vergroten, een bredere kijk op de wereld te ontwikkelen of gewoon om jezelf eens uit te dagen.
Afgelopen week ben ik zelf ook de uitdaging aangegaan. Ik schreef me in voor een cursus hiphop. Iets wat mij compleet onbekend was.
Voor controlfreaks zoals ik, is het best spannend om niet te weten wat je te wachten staat. Bij binnenkomst leken mijn zenuwen echter als sneeuw voor de zon te verdwijnen. De sfeer was gemoedelijk en toegankelijk. Er werd ons gevraagd om in een kring te gaan zitten, waar we geïnformeerd zouden worden over de cursus.
'Wie heeft er allemaal danservaring?' Nagenoeg iedereen stak zijn hand op. Ik was stomverbaasd. Dit was nota bene de beginnersgroep! De danslerares besloot onze ervaring mee te nemen in het tempo van de cursus, die daarmee een tikkeltje hoger lag dan ik verwacht had. Er volgde een pittige warming-up. Van de conditie die ik meende te hebben, was niet veel meer over. Ik stond te hijgen als een paard wat nog nooit bereden was. Het echte werk moest nog beginnen en ik was nu al uitgeput. Dat beloofde wat! De rest van de cursisten daarentegen, hadden nergens last van.
Het aanleren van een heuse danschoreografie, bleek een nóg grotere opgave te zijn. Ik stuntelde, struikelde en zweette peentjes. Die danslerares was me een pittige dame. Desondanks begon ik het steeds beter door te krijgen en durfde ik meer lef te tonen. Niet geheel onbelangrijk bij zo'n stoere dansstijl als hiphop.
Het dansen onder de knie krijgen voelde goed. Tot het moment dat ons gevraagd werd om onze vaardigheden te presenteren in kleine groepjes. Dat was toch wel erg spannend.
Zeker omdat er niet alleen publiek in de zaal aanwezig was, maar ook buiten de zaal.
Voor het raam stonden groepen studenten toe te kijken hoe wij stonden te ploeteren op de dansvloer. Iedere misstap zou zichtbaar zijn.
Het maakte de overwinning des te groter, toen iedereen de choreografie feilloos wist uit te voeren. Een golf van energie overspoelde me. Uit je comfortzone stappen was niet alleen goed, maar ook nog eens ontzettend leuk!

 

Reageren op de column van Sanne Leferink? Dat kan via het e-mailadres:

redactie.br@persgroep.nl

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten