Symposium over de mysterieuze grootmacht China

Nijmegen - China is een enorme speler in de wereldpolitiek. Toch weten we vrij weinig over dit mysterieuze land. Daarom organiseert LUX in samenwerking met jongerenpartijen, de JD Arnhem-Nijmegen en JOVD Rijk van Nijmegen op zaterdag 15 februari het China symposium 2020. Laat je een dag onderdompelen in de Chinese politiek en cultuur.

China wordt gezien als dé opkomende wereldmacht. Het is hoogtijd ons meer te verdiepen in deze grote speler. Hoe staat het met Chinese politieke situatie en haar internationale betrekkingen? We gaan in op actuele onderwerpen zoals de Huawei-affaire, de onrust in Hong Kong en de uitbreiding van Chinese militaire installaties in de Zuid-Chinese zee. Waar komen deze politieke spanningen vandaan en wat betekenen ze voor ons?

Programma

Het symposium is een informatieve en interactieve bijeenkomst waarin de Chinese grootmacht centraal staat. Het dagvullend programma (van 9.15 tot 16.30 uur) bestaat uit verschillende lezingen, prikkelende interviews met experts en twee inspirerende workshoprondes. Er wordt aandacht besteed aan de Chinese filosofie, hoe je een succesvolle onderneming in China start en er is de mogelijkheid tot het volgen van een stoomcursus Chinese taal.

Kaarten

Kaarten voor het China Symposium kosten 5 euro (kaartje incl. lunch: 12,50 euro) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/debat of aan de kassa van LUX.

Dagprogramma 15 februari

08.45 uur Inloop
09.15 uur Opening
09.30 uur Inleidende moderne geschiedenis van China door Bert Jan Verbeek
10.45 uur Xi JinPing's visie op socialisme door Henk Schulte Nordholt
11.45 uur Lunch
12.45 uur Eerste workshopronde. Keuze uit:

- Taalcursus door Wies Bremen

- China vs. Westerse politiek door Eric C. Hendriks

- Silk Road door Mick Timmermans

14.00 uur Tweede workshopronde. Keuze uit:

- Chinese filosofie door Thomas Vissers

- Ondernemen in China door Stado Kiewiet de Jonge

- Minderheden in China door Amnesty Nederland

15.15 uur Paneldiscussie + Q&A over de staat van de Chinese politiek door
Splinter Chabot

16.30 uur Einde

De voertaal van het symposium is in het Engels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden