Groep 7/8 basisschool de Zonnewende.
Groep 7/8 basisschool de Zonnewende. (Foto: Jarko van Manen)

Gezonde dag de Zonnewende

Nijmegen - Groep 7/8 van basisschool de Zonnewende uit Nijmegen en studenten van de HAN Nijmegen verzorgden op donderdag 6 februari een gezonde dag voor leerlingen van de Zonnewende en inwoners van de wijk Heseveld. Op het programma stonden een sportmarkt en een gezonde lunch in Zwembad-West voor alle inwoners van Heseveld.

Brede school de Zonnewende doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hen hun plannen te verwezenlijken.

Tijdens de ‘bedenk- en doesessies’ werd al snel duidelijk dat groep 7/8 van de Zonnewende een erg sportieve klas is. De kinderen beoefenen erg veel verschillende sporten zoals voetbal, dansen, kickboksen, boksen, basketbal en turnen. Om deze reden koos de klas het thema ‘bewegen en gezondheid’ voor hun move-project.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden