Bibliotheek Boxmeer helpt Stichting Gebroeders van Lymborch

Nijmegen - Op vrijdag 22 november 2019 brandde een loods in Oeffelt tot de grond toe af. Veel materiaal ging verloren, zo ook van de vrijwilligersgroep van stichting Gebroeders van Lymborch zoals gereproduceerde Middeleeuwse voorwerpen, festivalattributen en haar werkplaats.

De brand heeft geleid tot een crowdfundingactie om het financiële verlies te compenseren. BiblioPlus, de basisbibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen heeft samen met de Historische Kring Land van Cuyck aangeboden om de helpende hand te bieden. Vanaf maandag 10 februari is er in de Boxmeerse bibliotheek een kleine presentatie ingericht, waar ook het magazine, dat verscheen bij de 600e geboortedag van de Gebroeders, voor 5,00 euro te koop is. Door te doneren steunt u Stichting Maelwael van Lymborch in hun werk om de Gebroeders Van Lymborch en hun werk bekend te maken en de wederopbouw van de door vrijwilligers gerunde Middeleeuwse werkplaats weer op te zetten.

Lieke Kamphuis, rondleider in het Gebroeders van Lymborch Huis, verzorgt een lezing over de Gebroeders Van Lymborch en hun werk. De lezing is dinsdag 21 april in bibliotheek Boxmeer. Aanvang 20.00 uur. Toegang tot de lezing is een vrijwillige gift aan het eind van de avond voor de crowdfundingsactie van de stichting.

www.gebroedersvanlymborch.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden