Plan Kerkenweide: extra woningbouw in Bergharen

Wijchen/Bergharen - De gemeente Wijchen ondersteunt het plan van ontwikkelcollectief ErfGoed om in de kern van Bergharen 22 nieuwe woningen te ontwikkelen. Erfgoed presenteert haar plannen medio april aan de inwoners. Datum, tijd en locatie van die bijeenkomst worden nog bekend gemaakt. Begin maart worden de directe omwonenden van de bouwlocatie al geïnformeerd.

Het plan Kerkenweide, met zicht op de twee kerken, ligt aan de zuidoostelijke rand van Bergharen. De 22 nieuwe woningen sluiten aan bij de huidige bebouwing en passen in de landelijk omgeving van de kern. Er worden verschillende typen woningen gerealiseerd op de Kerkenweide. Van rijtjeswoning tot vrijstaande woning. Voor starters, maar ook met de mogelijkheden voor bijvoorbeeld seniorenwoningen.

Wethouder Geert Gerrits van Wonen: "Het is mooi dat naast het lopende CPO-initiatief en enkele kleinschalige initiatieven nu ook dit plan van de grond komt in het dorp Bergharen. Daarmee spelen we zo goed mogelijk in op de huidige en toekomstige woonbehoeftes. Wat mij betreft een mooi plan, met een goede mix van woningen dat bijdraagt aan de leefbaarheid. Als gemeente hebben we daarom positief gereageerd op het initiatief van Erfgoed."

www.erf-goed.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden