Films van lokale makers op het grote doek in LUX

Nijmegen - Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Eens in de twee maanden tonen filmmakers uit de omgeving hun laatste werken bij LUX en gaan in gesprek met het publiek. De eerstvolgende editie is donderdag 20 februari, waarbij onder andere de film (On)zichtbaar van de Nijmeegse Anne Blaauw en Merlijn Janssen Steenberg wordt vertoond.

Anne maakt filmpjes, sport en speelt gitaar, maar heeft ook een angststoornis. Ze besluit om haar dagelijkse leven te filmen en zo een kijkje te geven in haar leven. Anne laat zien hoe ze met haar angsten worstelt en hoe ze, nadat ze erachter komt dat hulpverleners geen uitkomst bieden, zelf besluit op zoek te gaan naar een oplossing. Na afloop van de film volgt een Q&A, waarbij Anne en Merlijn beide aanwezig zullen zijn.

Het programma van Gelders DOEK start om 19.30 uur. Behalve (On)zichtbaar zijn er nog drie korte films van andere lokale makers te zien: Het verbogen reisbureau van oom Tahar van Chris Frieswijk, 12 boten naar Nederland van Matteo Ball en Anemoia van Pelle Nijburg.

Meer informatie en kaarten à € 7,50 via lux-nijmegen.nl/film.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden