Open depot dag WEESgoed

Nijmegen - Tijdens de open depot dag van WEESgoed (voor verweesde kunst) op zondagmiddag 23 februari presenteert Eugène Terwindt een selectie grotere schilderwerken van de in 1997 overleden beeldend kunstenaar en monumentaal vormgever Berend Hendriks.

Hendriks was docent aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Samen met Peter Struycken geldt hij als grondlegger van de 'Arnhemse School', een beweging in de kunst die zich kenmerkt door het integreren van stedenbouw, architectuur en beeldende kunst. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door geometrische vormen, waarbij hij gebruikmaakt van wiskundige reeksen, zowel wat betreft inhoud als kleur. Hij exposeerde onder meer in het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Reekum Museum in Apeldoorn.

Voorbeelden van Hendriks' gerealiseerde monumentale werken zijn de pleinontwerpen voor het stadhuis in Doetinchem, ontworpen in 1968 en een plein in Lichtenvoorde in datzelfde jaar. Net als in zijn schilderkunst kwam ook hier zijn signatuur van strakke geometrische variaties tot uitdrukking. Werk van Hendriks in de openbare ruimte is onder meer te vinden in Amersfoort, Amsterdam en Leiden. Maar ook in Arnhem, waar hij de voorgevel van de Musis parkeergarage zijn karakteristieke uitstraling gaf.

De Open Depot Dag van WEESgoed is op zondag 23 februari geopend van 14.00 tot 17.00 uur in de kelder links onder Praxis City aan de Bisschop Hamerstraat 16 in Nijmegen. Om 15.00 uur verzorgt Eugène Terwindt een inleiding over het werk van Berend Hendriks. De toegang is gratis.

Naast het werk van Berend Hendriks toont WEESgoed ook collecties van Theo Elfrink, Theo van der Horst, Paul de Swaaf, Klaus van de Locht, Ferenc Gögös, Diane Dijckhoff, Ben Joosten en Ad Gerritsen.

Openingstijden depot WEESgoed: iedere laatste koopzondag van de maand van 14.00-17.00 uur.

www.stichtingweesgoed.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden