Een jonge bezoeker doet een taalexperiment.
Een jonge bezoeker doet een taalexperiment. (Foto: Duncan de Fey)

Kletskoppen Kindertaalfestival

Nijmegen - Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen is zaterdag 29 februari het decor voor het Kletskoppen Kindertaalfestival. Er zijn nieuwe taalspelletjes, experimentjes, optredens, workshops en voorleessessies. Belangstellenden zijn welkom van 09.30 tot 16.00 uur. Vrij entree.

Ontdek spelenderwijs hoe taal werkt bij de nieuwe editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival. Taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek laten je daar op een verrassende manier kennismaken met de bijzondere wereld van taal en taalonderzoek.

Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar onder andere tweetalig audio-memory spelen, binnenstappen in een gigantisch oor of mond om te ervaren hoe die werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of op taalsafari gaan in Afrika.

Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Experts op het gebied van taalontwikkeling en meertalig opvoeden zitten voor hen klaar. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windsteken en knutselactiviteiten.

Het festival wordt geopend met de kleine sfeervolle muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart, waarbij volop gezongen en geroepen mag worden. Ook zijn er optredens van de Nijmeegse Tineke Honingh, kinderboekenschrijver en illustrator voor onder andere Freek Vonk en de Donald Duck, van Pim Lammers, de jongste winnaar ooit van de Zilveren Griffel met zijn transgender-prentenboek 'Het lammetje dat een varken is' en van Pieter Koolwijk, bekend boeken als Prutje en Bens boot.

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen en voor doven en slechthorenden.

www.kletskoppenfestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden