Voorjaarsvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Wjichen - Tijdens de carnavals-/voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart is er in Museum Kasteel Wijchen op verschillende dagen iets te doen en te beleven. Zo kun je luisteren naar een bevrijdingsverhaal, deelnemen aan een workshop zandlopers maken of de spannende escape route 'Het verloren verhaal van Gelderland' spelen.

Bevrijdingsverhaal

Een museumdocent vertelt de bevrijding van Wijchen gezien door de ogen van een negenjarige jongen. Hoe verbaasd is hij wanneer hij chocolade van een Amerikaanse soldaat krijgt? Wat betekent voor hem de thuiskomst van zijn vader die lang ondergedoken heeft gezeten? Hoe kijkt hij naar munitiekisten die langs de weg liggen? Luister en beleef hoe een jonge jongen 75 jaar geleden de bevrijding heeft ervaren. Het bevrijdingsverhaal wordt verteld op woensdag 26 februari om 14.00 en 15.00 uur. Toegang op vertoon van een museumticket.

Workshop zandlopers maken

2020 is een schrikkeljaar. Maar wat betekent dit? We denken dat een jaar precies 365 dagen heeft, maar de aarde doet er net iets langer over om een rondje rond de zon te draaien. Om te zorgen dat de jaren blijven kloppen met de bewegingen van de zon is het schrikkeljaar bedacht. Maar hoe werd vroeger de tijd bepaald? Daarvoor werd een zandloper gebruikt. In een workshop kunnen kinderen zelf een zandloper maken en zo tijd bepalen. De workshop wordt gegeven op vrijdag 28 februari doorlopend (inloop) van 13.00 tot 17.00 uur. Deelname op vertoon van een museumticket.

Escape route

Voor gezinnen en families met kinderen vanaf 8 jaar kun je Museum Kasteel Wijchen de superleuke en spannende escape route 'Het verloren verhaal van Gelderland' doen. De escape route is te spelen tijdens de openingstijden. Er dient vooraf gereserveerd te worden via de website van het museum. Prijs voor deelname 10,00 euro per team van maximaal 5 personen + museumticket p.p.

Wegens carnaval is Museum Kasteel Wijchen zondag 23 februari gesloten. Verder gelden de normale openingstijden.

www.museumwijchen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden