Foto:

Montessori College sportiefste school van Nederland?

Nijmegen - Het Montessori College in Nijmegen is genomineerd voor de sportiefste voortgezet onderwijs school van Nederland. Dinsdag 11 februari werd via de Facebookpagina 'de sportiefste school van Nederland' bekendgemaakt dat het Montessori College mee mag doen aan deze verkiezing die wordt gehouden op woensdag 15 april in Den Haag.

"We zijn ontzettend trots dat we, net als twee jaar terug, mee mogen doen aan deze verkiezing. Nog trotser is het college omdat ze nu op 'eigen kracht' zijn genomineerd. Twee jaar terug werden we toegevoegd aan de sportiefste school verkiezing omdat we de sportiefste school verkiezing van Nijmegen wonnen en daardoor automatisch werden geplaatst voor de landelijke verkiezing. Nu moesten we 'gewoon' meedoen aan de verkiezingsstrijd", zegt Wilbert Lamers voorzitter van de vakgroep lichamelijke opvoeding "en heeft de jury ons genomineerd."

Via Facebook is de eerste prijs voor het college al binnen te slepen, want de school met de meeste likes op Facebook wint een eerste aanmoedigingsprijs. Het enige dat je hoeft te doen is naar Facebook gaan 'de sportiefste school van Nederland' en het Montessori College te liken (duimpje omhoog voor het Montessori College).

Tijdens de verkiezingsdag op 15 april moet er een podiumpresentatie worden gedaan door maximaal 32 kinderen uit het derde leerjaar. Daarnaast moet de school zich presenteren aan de jury en laten zien waarom zij de sportiefste school zijn van Nederland.

Het Montessori college is genomineerd met de slogan 'Sport zit in ons DNA'. "Op het Montessori is er voor alle leerlingen de mogelijkheid te kiezen voor extra beweegmomenten gedurende de week. Ook is er veel aandacht voor kinderen die aan topsport doen en is er extra ondersteuning voor leerlingen die minder goed zijn in bewegen. Daarnaast wordt er op het Montessori College tijdens de gymlessen bewogen op niveau."

Zin om te zien hoe het op het Montessori College in zijn werk gaat, kom dan naar de open dag op zaterdag 15 februari van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden