Foto: Maaike Blaauw

Deel jouw verhaal tijdens WO2-café

Nijmegen - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In Gelderse bibliotheken houden Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland zogeheten WO2-cafés: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.

Heb je een oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Of heb je bijzondere foto's, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen gepubliceerd op de website mijnGelderland.nl van Erfgoed Gelderland.

Van 5 maart tot en met 15 april is het WO2-café elke week op een andere locatie. Waar? Kijk op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes en kom langs tussen 12.00 en 14.00 uur. Zo is er een WO2-café op 11 maart in Bibliotheek Wijchen en 7 april in Bibliotheek Mariënburg Nijmegen.

Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. Omroep Gelderland reist door de provincie en gaat terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die je meeneemt naar toen. '75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders' is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden