Foto:

Nijmeegse beklimt Kilimanjaro voor goed doel

Nijmegen - Marieke Brok uit Nijmegen heeft in januari de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, beklommen. Ze liet zich sponsoren voor een goed doel: War Child om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Ze heeft de Kilimanjaro tot 5600 meter beklommen en daarmee 3247 euro opgehaald. Hiermee helpt ze 34 kinderen in oorlogsgebieden via het hulpprogramma van War Child (het totaalbedrag wordt gedeeld door 96 euro, het bedrag dat het gemiddeld kost om een kind een jaar lang aan de programma's van War Child te laten deelnemen).

Marieke bedwong samen met 70 andere deelnemers de Kilimanjaro en de groep heeft in totaal bijna 300.000 euro opgehaald en helpt hiermee meer dan 3000 kinderen in oorlogsgebieden.

Tijdens deze Kili-Challenge voor War Child trotseerde Marieke vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte. Onderweg doorkruiste zij vijf verschillende klimaatzones en werd zij mentaal en fysiek flink op de proef gesteld.

Maar Marieke weet waar zij het voor deed: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world. Mooier dan Nelson Mandela kan ik het niet verwoorden. Helaas zien meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden wereldwijd, nooit een schoolgebouw van binnen. Daarom beklom ik de Kilimanjaro samen met War Child."

De expeditie duurde zeven dagen en stond onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. In november zette Marieke een belangrijke stap op weg naar de top tijdens een trainingsweekend in de Ardennen.

De reis betaalde zij helemaal zelf waardoor 100% van de donaties naar War Child zijn gegaan. Hiermee helpt War Child kinderen door psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

In 2021 gaat War Child weer de berg op. Durf jij het aan? De volgende groep vertrekt begin januari 2021. Meer informatie is te vinden op www.warchild.nl/kili en schrijf je in voor de informatieavond op 31 maart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden