Foto:

Bijna 7 miljoen bezoekers recreatiegebieden Leisurelands

Nijmegen - Een dagje strand blijft populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De teller staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. Alleen het recordjaar 2018 trok - door de extreem warme en lange zomer - meer strandbezoekers (ruim 5,5 miljoen).

Bij de ruim 4,7 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten meegerekend. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen gevestigd met een eigen ingang zoals jachthavens, golfbanen, wellnessresorts en horecagelegenheden. Deze ondernemers zagen hun populariteit stijgen en zij ontvingen ook weer een groot aantal bezoekers: in 2019 bijna 2,2 miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2019 uit op bijna 7 miljoen.

Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer blijven erg populair en in 2019 staat het bezoekersaantal op ruim 900.000. Berendonck staat naast een dagje strand of een actief uitje bekend om de waterskibaan en golfbaan. In mei opende Thermen Berendonck zijn deuren en weet al vanaf de eerste week veel bezoekers te trekken.

Groene Heuvels dat geroemd wordt om zijn mooie onderwaterwereld en populair is bij duikers, is ook voor strandbezoekers een fijne plek om naartoe te gaan. Het paviljoen en de camping, de activiteiten van Fundustry zoals paintball, klimpark en elektrisch quadrijden zijn geliefd.

Mookerplas is met zijn open verbinding naar de Maas, de verschillende jachthavens en campings een walhalla voor de watersporter. Het strand van de Grote Siep, de botenhelling en Strandpaviljoen Dushi bieden een ontspannen of actief dagje uit.

Wylerbergmeer bleef achter bij voorgaande jaren, omdat het recreatiegebied wekenlang gesloten was om baggerwerkzaamheden uit te kunnen voeren en de blauwalgproblemen aan te pakken. Leisurelands stelde het recreatiegebied in september weer open.

www.leisurelands.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden