Boegbeelden van het circulaire programma in het Rijk van Nijmegen.
Boegbeelden van het circulaire programma in het Rijk van Nijmegen. (Foto: Chrisje Staal)

Circulaire Raad Rijk van Nijmegen

Nijmegen - Het Rijk van Nijmegen heeft een regionale Circulaire Raad. Hierin nemen overheid, onderwijs en ondernemers plaats. De Raad heeft als doel concrete projecten in een verbindend regionaal circulair programma uit te voeren en heeft reeds een ondersteunende online kennishub geïntroduceerd, www.startpuntcirculair.nl. Op dit platform zijn circulaire projecten, producten, programma's, subsidieregelingen, nieuws en evenementen te vinden.

De Circulaire Raad bestaat uit verschillende bestuursleden en ondernemers van ARN, gemeente Beuningen, Dar, HAN, KlokGroep, MARN, gemeente Nijmegen, Rabobank, Radboud Universiteit, Radboud UMC, RvN en TNO.

Bart de Bruin, directeur Dar en voorzitter van deze raad, zet de ambitie op scherp: “De sleutel om tot een circulaire economie te komen is dat het economisch wiel in de hele productketen draait. Als dat lukt, dan komt het goed met de circulaire economie. Als dat niet lukt, dan wordt circulaire economie straks net zo’n modewoord als duurzaam ondernemen, zonder verdere inhoud. Dat willen we uiteraard samen voorkomen. ”

"Er gebeurt in de regio veel op het gebied van de circulaire economie", weet RvN directeur Kristie Lamers. “Alle initiatieven komen in de etalage op de ontwikkelde kennishub; net als alle kennis, programma’s en subsidiemogelijkheden. Daarmee vinden organisaties sneller de weg naar expertise en samenwerking.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden