'Op de Vlucht': leven als een vluchteling

Nijmegen - Elke dag worden mensen gedwongen om hun thuis, familie, vrienden en eigendommen achter te laten omdat hun leven bedreigd wordt. Ze beginnen aan een lange reis vol onzekerheid omdat ze niet weten of ze het gaan overleven, waar ze terecht komen en welke gevaren ze op hun pad tegenkomen.

Ervaar zelf hoe het is om 24 uur lang te leven als vluchteling. Op 8 en 9 mei is 'Op de Vlucht', een 24 uur durende simulatie waarin deelnemers (vanaf 18 jaar) ervaren hoe het is om een vluchteling te zijn die in een onbekend land terecht komt. Een team van acteurs confronteert de deelnemers met corruptie, ongelijkheid, gevaar en onzekerheid. Dit alles op een nog geheime locatie in de buurt van Nijmegen. Meld je vóór 29 februari aan voor Op de Vlucht via www.24uurvluchteling.nl.

Op de Vlucht is een initiatief van de werkgroep Mensenrechten & Vrede van IFMSA-Nijmegen. Deelname kost 15,00 euro en je dient minstens 75,00 euro aan sponsorgeld op te halen. "Het sponsorgeld dat we ophalen met Op de Vlucht gaat naar beleidsvoering om zo het vluchtelingenprobleem bij de bron proberen op te lossen zodat vluchtelingen het wereldwijd beter krijgen", aldus de organisator van Op de Vlucht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden